Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

Višemilijunski projekti na području općine Čaglin svjedoče kako je upravo to mjesto centar velikih investicija i velike izgradnje. Tome u prilog ide i jedna velika investicija koja je, između ostalih u tijeku, izgradnja nove zgrade Doma zdravlja – zdravstvene stanice kojom se želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite što stanovnici na tim prostorima zaslužuju.

02

-U svakoj kući kad se gradi svima je veliko veselje i svi se raduju nečem novom. Kao što vidite dočekali smo uz pomoć našeg župana Alojza Tomaševića, načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača i svih drugih zaslužnih, doći do tog dana kada se svi zajedno možemo veseliti izgradnji nove zdravstvene stanice u Čaglinu. U sadašnjoj zgradi se vrši zdravstvena zaštita punih 60 godina koja više nije primjerena za pružanje zdravstvenih usluga. Krajnje je vrijeme da izgradimo novu zgradu prema novim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Uvjeren sam da će ova zdravstvena stanica biti na veselje i radost ovdašnjih stanovnika koji će usluge zdravstvene zaštite koristiti – rekao je Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja naglašavajući kako bez koordinacije između žuna Tomaševića i načelnika Bardača danas ne bi bili radnici na gradilištu i ne bi se izgrađivala nova zgrada.

07

-Uvjeren sam da će se do kraja ove godine zgrada staviti pod krov te da će se u narednoj godini završiti kompletna izgradnja i staviti u punu funkciju ova zdravstvena stanica – dodao je ravnatelj Višaticki.

U novoj će se zgradi nalaziti prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite. Bit će ordinacija Dentalne medicine, dvije opće obiteljske, posebna prostorija za Patronažnu službu, Nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

-Zadovoljstvo mi je vidjeti ove radove koji se rade. Inicijativa je krenula iz općine Čaglin, jer tko god je bio u sadašnjoj zgradi i ambulantama bilo bi mu jasno iz kojeg smo razloga počeli s ovim projektom. Sadašnji prostori i ambulante nisu prihvatljive za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Želimo osigurati viši standard pružanja zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu. Za prvu fazu radova smo iz proračuna općine Čaglin mi osigurali i to gotovo milijun kuna. Dobili smo iz Ministarstva regionalnog razvoja 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala županija. Ta sredstva će pokriti prvu fazu izgradnje. U postupku je izrada troškovnika za izradu vanjske stolarije i uvjeren sam da bi se i ona trebala ugraditi do kraja ove godine – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu svesrdno se zalagao i zamjenik požeško-slavonskog župana i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Čaglin Željko Jakopović koji je naglasio kako je taj projekt ideja općine Čaglin.

15

-Mi smo općina koja je prostorno velika. Mi ovdje moramo imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za sve naše stanovnike primjerenu 21. stoljeću. Ovdje je, izgradnja nove zgrade, jedan od motiva kako bi mogli doći i do mladog liječnika koji bi pružao zdravstvenu uslugu ovdašnjim mještanima. Uz vaj projekt ali i druge koji se odvijaju u Čalinu dobro su došli. Nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene za štite. Osigurati to je naša obveza posebno nas koji živimo ovdje. To je naša odgovornost. Općina Čaglin je nositelj ovog projekta koja izdvaja najveća financijska sredstva. Zahvaljujem svima koji su se uključili i podržavaju ovaj projekt. Dobro nam je došla porezna reforma koja je pomogla većem prilivu sredstava u proračun općine Čaglin. Duboko sam uvjeren da je ovaj projekt – izgradnja ove zgade najvrjedniji projekt na području općine Čaglin uz sve one duge koji se izvode. Dugi niz godina smo čekali da se krene s realizacijom određenih projekata. Sada su oni u provedbi što mi je iznimno drago što će pomoći i da se smanje trendovi iseljavanja s ovih prostora – rekao je Jakopović.

04

Kao osnivač Doma zdravlja. Požeško-slavonska županija na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, podržala je izgradnju nove zgrade i financijski pomogla u prvoj fazi s 300 tisuća kuna.

Ponosan sam i sretan što se ovakav kapitalni objekt gradi u našoj najistočnijoj općini. Podržavam ovaj projekt. Osobno sam poslao dopis na temelju prijedloga načelnika i njegovog dopisa i prema Ministarstvu zdravstva te očekujem da će i ministarstvo biti sudionik u završetku i finalizaciji ovog projekta. Ovaj projekt je oko tri i pol milijuna kuna, nažalost ovakvi projekti nisu ispregovarani u Europi, nisu mogli biti financirani iz EU fondova. Bez obzira na to mi nismo imali vremena čekati jer smatramo da svaki stanovnik ma gdje živi ima pravo na jednaki životni standard. Ako prema Čaglinu gravitira 30 sela te bez obzira gdje živio zato je briga županije i općine da svakome to i omogući. Čaglin je ovih dana centar velikih investicija i velike izgradnje i poruka od načelnika, čovjeka koji fantastično vodi općinu, zna što treba učiniti i za budućnost i za mlade – rekao je župan Tomašević.

Članak preuzet sa pozega.eu portala

 

Joomla Extensions

VAŽNA OBAVIJEST U VEZI COVID-19


ZABRANJEN ULAZAK U PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA BEZ ZAŠTITNE MASKE

 

OSIM STE TIJEKOM ZADNJIH 14 DANA PUTOVALI U ZEMLJE KOJE SU ZAHVAĆENE INFEKCIJOM COVID-19

ILI

AKO STE BILI U BLISKOM KONTAKTU S OSOBOM KOD KOJE JE VJEROJATNA ILI DOKAZANA INFEKCIJA KORONAVIRUSOM

I IMATE NEKE OD SIMPTOMA (TEMPERATURA, KAŠALJ, GRLOBOLJA, KRATAK DAH, OPĆA SLABOST)

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE DOMA ZDRAVLJA

stop clipart hand 8 original2

 OSTANITE PRED VRATIMA I NAZOVITE BROJ (08-20 h):

POŽEGA: 095/340-0019