Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

U organizaciji Centra za socijalnu skrb te u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu, Domom zdravlja, Gradskom knjižnicom i čitaonicom i OŠ Antuna Kanižlića i ove će se godine održati humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“. Prošle godine prikupljeno je 50 tisuća kuna za 150 djece, a ovogodišnja akcija pomoći će 71 djetetu, odnosno 40 obitelji.

01

S obzirom na pozitivne rezultate i veliki interes građana u protekle dvije godine odlučili smo i ove godine pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i polaznicima nižih razreda osnovne škole koja odrastaju u uvjetima siromaštva te im nisu dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja će im olakšati zdravstvene teškoće i ojačati imunitet. – rekao je Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb.

03

 

Građani mogu od ponedjeljka 26. studenoga do 14. prosinca u prostorije Gradske knjižnice i čitaonice Požega donijeti med, čajeve, toplomjere, četkice i paste za zube, sirupe za snižavanje temperature, a svakako pokloniti se mogu i knjige, slikovnice, bojice, flomasteri, bojanke i po koja igračka.

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja bit će održana i dva predavanja.

02

- Jedna od djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo je prevencija i promocija zdravlja pa će stoga u sklopu akcije naša dr. Jasmina Kovačević održati predavanje na tu temu. – dodao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije. Ispred Doma zdravlja predavanje će održati pedijatrica, dr.med. Đeminina Zečević i to na temu prevencije viroze i gripe te higijenskim navikama.

U akciju se i ove godine uključila Osnovna škola Antuna Kanižlića.

Naš glavni događaj održat će se na dan sv. Nikole ispred zgrade Suda kada ćemo imati promociju na naše građane. Ovakve akcije djeluju na senzibiliziranje naših sugrađana o potrebitima. – rekla je Marija Samardžija, ravnateljica škole.

Pozvali su sve građane koji mogu i imaju želju da se odazovu ovoj akciji, a zahvaljujući Gradskoj knjižnici i učenicima OŠ „Dobriša Cesarić“ za sve donatore pripremljen je prigodni znak pažnje za božićne blagdane.

04

VAŽNA OBAVIJEST U VEZI COVID-19


ZABRANJEN ULAZAK U PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA BEZ ZAŠTITNE MASKE

 

OSIM STE TIJEKOM ZADNJIH 14 DANA PUTOVALI U ZEMLJE KOJE SU ZAHVAĆENE INFEKCIJOM COVID-19

ILI

AKO STE BILI U BLISKOM KONTAKTU S OSOBOM KOD KOJE JE VJEROJATNA ILI DOKAZANA INFEKCIJA KORONAVIRUSOM

I IMATE NEKE OD SIMPTOMA (TEMPERATURA, KAŠALJ, GRLOBOLJA, KRATAK DAH, OPĆA SLABOST)

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE DOMA ZDRAVLJA

stop clipart hand 8 original2

 OSTANITE PRED VRATIMA I NAZOVITE BROJ (08-20 h):

POŽEGA: 095/340-0019