Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

Pisali smo o tome kako će se graditi nova zgrada Doma zdravlja u Čaglinu i zabilježili smo početak radova koji su počeli krajem listopada 2018. godine. Javio nam se u redakciju naš čitatelj iz Čaglina i poslalo nam nekoliko fotografija. Između ostalog je napisao kako je mislio, kada je tada pročitao da će se graditi nova zgrada, da je to još jedno od obećanja i da je ta priča “na vrbi svirala”.

 -Iako sam bio skeptik po pitanju izgradnje nove zgrade zdravstvene ambulante u Čaglinu, sada moram reći da sam ugodno iznenađen. Često dolazim u naš Dom zdravlja u Čaglinu i gledam kako napreduje izgradnja zgrade. To me je oduševljava. Prije tri mjeseca krenulo se s temeljima, sada je spremna za postavljanje krova. Možda sada malo zadržava ova zima, ali nadamo se i krovu uskoro. Veseli me što ćemo dobiti i mi u Čaglinu nešto bolje i novo, a nadam se da ćemo dobiti i nove liječnike i medicinsko osoblje. Još više se nadam da ću ja osobno pomalo boležljiv još dugo koristiti zdravstvenu ambulantu i to u novoj zgradi – piše nam naš čitatelj iz Čaglina.

01

 

-U svakoj kući kad se gradi svima je veliko veselje i svi se raduju nečem novom. Kao što vidite dočekali smo uz pomoć našeg župana Alojza Tomaševića, načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača i svih drugih zaslužnih, doći do tog dana kada se svi zajedno možemo veseliti izgradnji nove zdravstvene stanice u Čaglinu. U sadašnjoj zgradi se vrši zdravstvena zaštita punih 60 godina koja više nije primjerena za pružanje zdravstvenih usluga. Krajnje je vrijeme da izgradimo novu zgradu prema novim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Uvjeren sam da će ova zdravstvena stanica biti na veselje i radost ovdašnjih stanovnika koji će usluge zdravstvene zaštite koristiti – rekao je u listopadu prošle godine prilikom početka radova izgradnje nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja.

U novoj će se zgradi nalaziti prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite. Bit će ordinacija Dentalne medicine, dvije opće obiteljske, posebna prostorija za Patronažnu službu, Nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Tada svoje zadovoljstvo nije skrivao niti načelnih općine Čaglin koji je izrazio zadovoljstvo zbog radova koji su počeli te je naglasio kako je inicijativa za izgradnju nove zgrade krenula iz općine Čaglin.

02

Tko je god bio u sadašnjoj zgradi i ambulantama bilo bi mu jasno iz kojeg smo razloga počeli s ovim projektom. Sadašnji prostori i ambulante nisu prihvatljive za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Želimo osigurati viši standard pružanja zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu. Za prvu fazu radova smo iz proračuna općine Čaglin mi osigurali i to gotovo milijun kuna. Dobili smo iz Ministarstva regionalnog razvoja 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala županija – tada je rekao Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin dok je zamjenik požeško-slavonskog župana istakao kako je općina Čaglin prostorno velika te da se u tom kraju mora osigurati kvalitetna zdravstvena zaštita za sve stanovnike primjerenu 21. stoljeću.

-Ovdje je, izgradnja nove zgrade, jedan od motiva kako bi mogli doći i do mladog liječnika koji bi pružao zdravstvenu uslugu ovdašnjim mještanima. Uz ovaj projekt ali i druge koji se odvijaju u Čalinu dobro su došli. Nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene za štite. Osigurati to je naša obveza posebno nas koji živimo ovdje. To je naša odgovornost. Općina Čaglin je nositelj ovog projekta koja izdvaja najveća financijska sredstva. Zahvaljujem svima koji su se uključili i podržavaju ovaj projekt. Duboko sam uvjeren da je ovaj projekt – izgradnja ove zgade najvrjedniji projekt na području općine Čaglin uz sve one druge koji se izvode – naglasio je Željko Jakopović pri početku radova izgradnje.

Članak preuzet sa pozega.eu portala

VAŽNA OBAVIJEST U VEZI COVID-19


ZABRANJEN ULAZAK U PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA BEZ ZAŠTITNE MASKE

 

OSIM STE TIJEKOM ZADNJIH 14 DANA PUTOVALI U ZEMLJE KOJE SU ZAHVAĆENE INFEKCIJOM COVID-19

ILI

AKO STE BILI U BLISKOM KONTAKTU S OSOBOM KOD KOJE JE VJEROJATNA ILI DOKAZANA INFEKCIJA KORONAVIRUSOM

I IMATE NEKE OD SIMPTOMA (TEMPERATURA, KAŠALJ, GRLOBOLJA, KRATAK DAH, OPĆA SLABOST)

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE DOMA ZDRAVLJA

stop clipart hand 8 original2

 OSTANITE PRED VRATIMA I NAZOVITE BROJ (08-20 h):

POŽEGA: 095/340-0019