Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

Nastavlja se s ulaganjima i radovima na zgradi Doma zdravlja u Velikoj. U tijeku je sanacija krovišta, neškodljivom uklanjanju azbestno-cementnog pokrova, nakon čega će se pristupiti izolatersko građevinskim, fasaderskim i limarskim radovima na objektu. U projektu je da se odrade i stolarski radovi, ugradnja dviju velikih ulaznih vrata u ambulante.

 02

Ukupna vrijednost radova je gotovo 570 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira radove s 450 tisuća kuna bespovratnih sredstava, ostatak Požeško-slavonska županija kao osnivač ustanove – Doma zdravlja. Izvođač radova je Konstrukt, d.o.o. iz Požege – Novog Sela, koji je uveden u posao 1.srpnja 2019., a planirani završetak radova je 15.rujna 2019. godine.

03

Projekt za radove koji su u tijeku, uz Dom zdravlja Požeško-slavonske županije prijavio je Regionalni koordinator razvoja „Panora“. Sufinanciranje je ostvareno kroz Program potpore brdsko planinskim područjima Vlade Republike Hrvatske.

04

-Provođenjem ovog projekta završili bismo kompletnu obnovu Ambulante Velika koja je u sastavu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. U ambulatama je u Velikoj 5 ordinacija primarne zdravstvene zaštite, dvije ordinacije dentalne medicine i 3 ordinacije opće/obiteljske medicine te služba patronažne zdravstvene zaštite – ističe Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja koji ne skriva zadovoljstvo radovima koji se izvode i svim onim zahvatima koji su u protekloj godini već odrađeni.

05

-U protekloj godini uloženo je u ambulantu Velika, građevinske radove interijer i medicinsku opremu gotovo 750 tisuća kuna, dio kroz projekt Dom zdravlja centar zdravlja, financiran sredstvima Europske unije, a dio vlastitih sredstava Doma zdravlja – dodaje ravnatelj Višaticki naglašavajući kako se provođenjem tog projekta završava II Faza ulaganja u Ambulantu Doma zdravlja Požeško slavonske županije u Velikoj kojom će se zaokružiti svi građevinski radovi na tom objektu.

-Općina Velika će završetkom ovoga projekta dobiti vrhunski objekt po svim europskim standardima za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Objekt će završetkom projekta imati „B“ energetski razred i biti u potpunosti energetski obnovljen – nastavlja ravnatelj Višaticki napominjući kako od 1983. godine kada je objekt napravljen gotovo da nisu izvođeni znatniji zahvati i ulaganja te da će zgrada Doma zdravlja u Velikoj s novom PVC stolarijom i novom fasadom dobiti sasvim nove vizure.

06

-Napori koje općenito ulažemo u obnovu objekata u vlasništvu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije su prije svega radi naših korisnika – pacijenata koji su bolesni, nemoćni i koji trebaju medicinsku pomoć i unaprjeđenja primarne zdravstvene zaštite na području naše Županije. Korisnici ovih pet ordinacija će sigurno biti zadovoljni novim izgledom i funkcionalnošću ambulante u Velikoj – zaključio je Marijan Višaticki ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

Preuzeto sa pozega.eu

 

Joomla Extensions