Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

Na prostoru novouređenog parkirališta za potrebe Voznog parka Doma zdravlja Požeško-slavonske županije vrijednog 200 tisuća kuna, a koje je ovom prigodom i službeno stavljeno u uporabu, danas je obavljena i primopredaja sedam novih vozila timovima i službama Doma zdravlja. Novi vozni park vrijedan je 1,7 milijuna kuna.

Četiri nova sanitetska vozila predana su na korištenje timovima Službe sanitetskog prijevoza, a tri vozila predana su za potrebe Službe njege u kući bolesnika, Patronažne zdravstvene zaštite i Palijativne skrbi.
Ključeve novih vozila timovima je uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog, predsjednika Upravnog vijeća ustanove Dragu Gašpara te brojne uzvanike.
Ovo je važan dan vrijedna ponosa za djelatnike i korisnike usluga Doma zdravlja koji je temeljni nositelj primarne zdravstvene zaštite u županiji, naglasio je ravnatelj Marijan Višaticki.

02

“Imali smo probleme sa sanitetskim prijevozom, posebno s hitnim medicinskim transportima. Prvi puta od kada je Doma zdravlja jednokratno smo uspjeli osigurati sredstva i realizirati prvu fazu investicijskog ciklusa od 1,7 milijuna kuna gdje smo nabavili četiri nova vozila sanitetskog prijevoza za potrebe hitnih medicinskih transporta i redovitih medicinskih transporta te tri mala vozila za sestrinske djelatnosti – palijativu skrb, patronažu i kućnu njegu. S novim vozilima izbacit ćemo iz upotrebe primjerice vozilo koji ima 880 tisuća kilometara i staro je 24 godine! Pri tom otvaramo i novi parking s 41 mjestom vrijednosti oko 200 tisuća kuna,” naglasio je ravnatelj zahvaljujući svima, a posebno Požeško-slavonskoj županiji koja je i financijski podržala ovaj projekt.

03

Zadovoljstvo vrijednom investicijom izrazio je i predsjednik Upravnog vijeća Drago Gašpar koji je podsjetio na zadnjih deset intenzivnih godina Doma zdravlja.

“U tom razdoblju razriješili smo dva ravnatelja,Vdva nova smo imenovali, a od jedne polubankrotirane ustanove napravili smo financijski stabilnu ustanovu koja zadovoljava sve zahtjeve primarne zdravstvene zaštite. Naše stanovništvo na raspolaganju ima jednu kvalitetnu organizaciju s vrsnim liječničkim kadrom pri čemu danas imamo i nekolicinu upućenu na znanstvene studije tako da ćemo kroz koju godinu u Domu zdravlja imati i doktore znanosti. Posebno bih istaknuo mandat Darka Puljašića koji je najduže trajao u tih deset godina i koji je osovio na zdrava noge ovu ustanovu tako da danas i možemo sa svojim vlastitim sredstvima kupovati nova vozila. Imamo uskoro u planu kupiti i nove stomatološke stolice, sve zgrade su energetski učinkovite, Dom zdravlja u Velikoj je u potpunosti rekonstruiran, a u Čaglinu se od temelja gradi nova zgrada. Sve su to razlozi za zadovoljstvo, a uz to imamo župana koji zna što za županiju znači dobro ustrojena primarna zaštita. I ovom prilikom potvrđujemo da Dom zdravlja ispunjava svoju zakonom propisanu ulogu, ponajprije na zadovoljstvo naših korisnika,” rekao je Gašpar. Pohvale je izrazio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je timovima uručio ključeve novih vozila.

04

“Županija je u investiciji od 1,7 milijuna kuna sudjelovala s 1,1 milijun kuna, a sve s ciljem kvalitetne brige za zdravlje našeg stanovništva. Ponosan sam što će ovakva vozila biti na cesti jer naši timovi bit će brži i učinkovitiji, uz to i sigurniji u prometu,” rekao je župan Alojz Tomašević dodajući da se nastavljaju i drugi projekti na terenu, posebice u dijelu obnove bolničkih zgrada, a sve u cilju što kvalitetnije zdravstvene skrbi.

Preuzeto sa pozega.eu

 

Joomla Extensions